B2B consultants en B2B designers – team

Co-Founder

Bert zit reeds 25 jaar in B2B-marketing, dat is heel wat business en heel wat marketing. Je hebt nog maar net je vraag gesteld of idee uitgelegd en hij ziet al wat er moet gebeuren, een marketingplan puzzelt hij op dat moment al in zijn achterhoofd samen. Dat doet hij vanuit zijn ervaring in marketingagentschappen, maar ook vanuit zijn oogpunt als ondernemer – want dat ondernemerschap is nooit ver weg. Hij zal alleen voorstellen bedenken die hij zelf zou doen, die realistisch en rendabel zijn op korte en lange termijn.

Je kan Bert vaak langs de waterkant spotten. Vissen? Zo kan het wel lijken, maar stiekem droomt hij al weg van manier waarop hij jouw marketing kan umbau’en.

Co-Founder

Koen Helsen kent de marketingsector door en door. Bij Barco groeide hij door tot Vice President van Strategische Marketing, en voordat hij de stap naar het ondernemerschap zette, was hij European Marketing Director bij Cegeka. Nu is hij Managing Partner bij Umbau en helpt hij organisaties om sales en marketing te integreren. In zijn vrije tijd gaat Koen graag lekker eten, kijkt hij naar ‘de koers’ en geniet hij van wandelingen.

Communications & Marketing Consultant

Als je op zoek bent naar Isabeau, dan zoek je best naar de dame met krullen die enthousiast tokkelt op haar keyboard. Isabeau behandelt haar klanten alsof ze haar eigen familie zijn en haalt plezier uit het gelukkig maken van anderen. Met bijna 10 jaar ervaring bij diverse marketing- en communicatiebureaus, heeft ze een diepgaande expertise in innovatie-, gezondheidszorg- en technologieprojecten.

Haar dromen? De wereld een betere plek maken met marketing, weekenden die drie dagen lang duren en een wereld vol mini-dieren.

Art Director

Volgens velen werd Bruno geboren met een potlood in zijn hand. De experts van Sint Lucas Antwerpen hielpen hem dit talent te verfijnen, waardoor hij al meer dan 20 jaar floreert als grafisch ontwerper en art director in zowel B2B- als B2C-bureaus.

Ondanks zijn succes maakt sporten hem nerveus, en alleen een goede strip kan hem kalmeren. Hij haat appelsienen maar houdt van “gouden vitaminen” van de frituur. Hij hoopt op een laatste groeispurt en gelooft dat het de kleine dingen in het leven zijn die het grootste verschil maken. Bekijk de andere symptomen van zijn creatieve kwalen op zijn Instagram.

Davy Vandevinne

Senior Marketing Consultant

Davy benut zijn expertise uit eerdere carrières als journalist en marketingmanager voor IT- en engineeringbedrijven om jou te ondersteunen. Met zijn uitgebreide kennis van contentmarketing en marketingautomatisering, vertaalt hij deze inzichten in waardevolle adviezen en acties die jouw groei stimuleren. Bovendien geeft hij Chat GPT het nakijken als het gaat om B2B copywriting.

Daarnaast heeft hij een passie voor geekcultuur (fantasy, sci-fi, comics, Lego, enz.) Een sterke liefde voor KV Mechelen en de Green Bay Packers neem je er maar bij!

Creative Account Manager

Maak kennis met Yente: met haar achtergrond als creatieve marketeer in een industriële, zakelijke omgeving, weet ze precies hoe ze zich in de klant kan verplaatsen en hun behoeften kan vertalen. Bij Umbau is Yente niet alleen de schakel tussen klanten en de studio, maar ook tussen Umbau en de buitenwereld, waarbij ze alles rondom sociale media beheert.

Ze gelooft dat creativiteit meer een levensstijl is dan een vaardigheid en voelt dat elk moment de kracht heeft om te inspireren. Vertrouw ons, haar brein bruist voortdurend, maar vertrouw ons maar: als accountmanager heeft ze alles onder controle.

Bernard De Ruyver

Digital Communication & Marketing Consultant

Een enthousiaste, krullenbol met een brede glimlach gespot? Dan heb je kennis gemaakt met Bernard!
Als een volleerd jongleur die verschillende balletjes in de lucht houdt, fladdert hij van het ene project naar het andere, zodat andere teamleden kunnen scoren. Als digital native is hij gefascineerd door (consumenten)gedrag in de digitale wereld. Door zijn ervaringen bij verschillende marketingbureaus en zelfs een zelfsturende start-up, heeft hij onschatbare ervaringen opgedaan omtrent bedrijfscultuur, digitale marketing en bedrijfsprocessen. Kortom, hij is van alle markten thuis. Als theatermaker weet Bernard bovendien als geen ander wat een (doel)publiek nodig heeft. Z’n mix van creativiteit, strategische denkwerk en een diepgaande digitale kennis maken van hem een waardevolle aanwinst voor jouw marketinguitdagingen.

Dries Winderickx

Digital Marketing & UX Consultant

Je vindt Dries (bijna) altijd achter zijn computerscherm, druk bezig met het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Met 12 jaar ervaring op de teller en een indrukwekkend portfolio – van Eén en Canvas tot Broederlijk Delen en Stad Hasselt – weet hij precies hoe hij campagnes laat knallen en websites naar een hoger niveau tilt. Als expert in user experience en digitale strategieën zet Dries alles op alles om onze klanten te laten schitteren online. Zijn passie voor de digitale wereld is aanstekelijk, en voor je het weet, ben je samen in gesprek over de nieuwste trends in tech.

Graphic Designer

Recent uitgerust met een nieuw paar ogen, is haar grafische werk nog nooit zo scherp geweest zonder bril. Al jarenlang maakt Anke onze klanten blij – zowel letterlijk als figuurlijk – met haar precieze werkhouding. Je infographics hebben er nooit zo goed of zo levendig uitgezien. En tegen alle verwachtingen in is ze ook onze go-to persoon geworden voor PowerPoint-presentaties. We vermoeden zelfs dat haar kinderen al zijn ingewijd in de magische wereld van iconen, waar ze de kracht van een goed gestructureerde lay-out ontdekken. De volgende generatie grafisch ontwerpers is als het ware ‘klaar voor druk’.

Charlotte Leeman

Graphic Designer

Zoek je Charlotte? Dat is diegene met de nauwgezette aanpak en oog voor detail. Ze houdt ervan om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Met een talent voor aanpassing en een eindeloze nieuwsgierigheid, brengt Charlotte een dynamische en georganiseerde aanpak in elk project dat ze aanpakt.

Charlotte blinkt uit in grafische precisie, brengt orde in de chaos en lost problemen moeiteloos op. Als ze niet bezig is met het organiseren van het perfecte project of haar favoriete Google bookmarks bezoekt, duikt ze waarschijnlijk in een nieuwe hobby, een goed boek of haar favoriete serie.

Motion/graphic designer

Als motion- en grafisch ontwerper is Alex een tovenaar met After Effects, waarbij hij leuke en uitdagende video’s creëert die boeien en inspireren. Alex brengt een unieke mix van technische vaardigheid en artistiek talent in elk project. Zijn droom? De grenzen van design verleggen. Of rocken op de muziek van zijn favoriete bands. Oh of: de ultieme sneakercollectie samenstellen!

Wanneer hij niet bezig is met visuele magie, vind je hem waarschijnlijk op weer een concert, ondergedompeld in de energie en het ritme, of jonglerend met de activiteiten van zijn drie kinderen en al hun hobby’s.

Ons in levenden lijve leren kennen? Laten we afspreken!

Tijd voor een kennismaking

Wil je een nieuwe koers uitzetten of je B2B-merk meer in de spots plaatsen? Wij luisteren graag! Of je nu strategische begeleiding zoekt, creatieve oplossingen wil of gewoon extra handjes zoekt, Umbau staat voor je klaar.

Bij Umbau floreren we pas écht wanneer we ideeën kunnen omzet in impact. Laten we dus samen iets opmerkelijks (om)bouwen!

Tijd voor een kennismaking