Een duurzame en efficiënte aanpak voor Colruyt Export

De gemiddelde catalogus van Colex (Colruyt Export) telt zo’n 400 pagina’s en is gevuld met meer dan 5000 artikelen, variërend van food- tot non-foodproducten, onder merken zoals Boni en Everyday, en dat in verschillende talen. Colex vroeg ons om mee te denken hoe dit efficiënter kan zodat de catalogi meerdere malen per jaar een update konden krijgen. Challenge accepted!

Klant

Colruyt

Sector

Retail

Tags

  • automatisatie
  • grafisch ontwerp

Aanpak

Innoveren om efficiënter tewerk te gaan

Onze samenwerking met Colex begon in 2016. Sindsdien ondersteunen we hen ongeveer drie keer per jaar met het opmaken van nieuwe food- en non-foodcatalogi. We programeerden templates in Indesign zodat prijslijsten en productbeschrijvingen in Excel en foto’s uit de database, automatisch inliepen in een opmaakfile.

Quote

Om een werk van weken automatisch te laten verlopen, gingen onze automatisatiespecialisten aan de slag en werd het werk gereduceerd tot dagen.

Resultaat

Snelle service én kwaliteitsoptimalisatie

Door onze geoptimaliseerde aanpak kunnen we consistent overzichtelijke en gebruiksvriendelijke catalogi leveren die voldoen aan de hoge standaard van Colex. De inzet van nieuwe technologieën heeft het productieproces niet alleen versneld maar ook de kwaliteit (minder foutgevoelig door automatisatie) verhoogd.

Een solide basis om op te bouwen

Dankzij onze vaste contactpersoon en grafisch ontwerper verloopt de samenwerking soepel en kunnen we snel inspelen op de behoeften van Colex. Dit resulteert in een betrouwbaar en efficiënt leveringsproces en heeft geleid tot een duurzame relatie waarin beide partijen blijven groeien en innoveren.

Waar Umbau het verschil maakte

De combinatie van grafische skills en technische kennis van data-automatisatie zorgt voor een mooi eindproduct en een gigantische kostenbesparing.

Quote

Meedenken met de klant, wilt ook zeggen: steeds nadenken hoe het beter en sneller kan.

Umbau'ers op dit project

Teamwerk verricht wonderen

Maak kennis met het team
  • Charlotte Leeman

    Graphic Designer

  • Yente Paesmans

    Creative Account Manager

Geïnspireerd door onze aanpak?

Get in touch

Herken je jouw B2B-organisatie in deze case? Of ben je geïnspireerd door onze aanpak? We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Of je nu voor een nieuwe strategie gaat, creativiteit zoekt of gewoon wat extra hulp kunt gebruiken, bij Umbau denken we graag met je mee.

We houden ervan om ideeën om te zetten in iets tastbaars. Laten we samen jouw visie werkelijkheid maken. Neem contact met ons op en ontdek hoe we jouw volgende project kunnen laten schitteren!